Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Старокостянтинові обговорили умови функціонування бізнесу під час війни

опубліковано 23 червня 2022 о 09:00

З метою сумлінного декларування суб’єктами господарювання податків та збільшення обсягу розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО начальником Старокостянтинівської ДПІ Марією Коломієць проведено зустрічі з представниками бізнесу щодо здійснення розрахунків за готівку з обов’язковим застосуванням РРО/ПРРО, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів, недопущення росту цін на соціально значущі товари (продукти харчування, ліки, паливно-мастильні матеріали), недопущення порушень обмежень  щодо продажу алкогольних напоїв.

Під час робочих зустрічей з платниками податків обговорюють основні зміни у податковому законодавстві, зокрема відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.  

Податківці нагадують про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.

Важливими темами є погашення податкового боргу, декларування доходів громадян, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, використання електронних сервісів ДПС.

«Тримаючи економічний фронт, суб’єкти господарювання також стоять на сторожі безпеки нашої держави. Якщо в умовах війни функціонує бізнес, своєчасно сплачуються податки до бюджету – це підтримує нашу країну, підтримує наш край, в якому ми живемо, наближає перемогу», – зазначила Марія Коломієць.

Зі своєї сторони податківці оперативно надають консультативну підтримку суб’єктам господарювання, забезпечують якісний податковий сервіс.