Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: умови функціонування бізнесу під час війни обговорили в Чемеровецькій ДПІ

опубліковано 17 червня 2022 о 09:27

Начальник Чемеровецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Гнатовська провела ряд зустрічей з суб’єктами господарювання, головною темою яких були питання економічного розвитку краю та сплати податків в умовах воєнного стану.

Зокрема, обговорено дотримання платниками норм законодавства про працю, упередження порушень сплати податку на доходи фізичних осіб, а також наповнення місцевих бюджетів в умовах війни та вплив законодавчих змін на цей процес. Також начальник податкової нагадала про основні аспекти податкової амністії та кампанії декларування доходів громадян.

Під час діалогу також обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема Закон України №2142-IX, Закон №1914-IX, Закон №1946-IX, Закон №2260 тощо. Проаналізовано проблемні питання, які виникають під час робочого процесу та шляхи їх вирішення.

Валентина Гнатовська наголосила на важливості підвищення оплати праці найманим працівникам, а також недопустимості використання праці неоформлених найманих працівників та виплати заробітної плати «в конвертах».

Також вона подякувала сумлінним платникам податків, адже в даний час виконання бізнесом податкових зобов’язань перед державою важливе як ніколи. Вчасно та в повному обсязі сплачені податки – це економічна підтримка громади й вагома складова для пришвидшення нашої перемоги.