Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Теофіполі податківці та представники громади обговорили шляхи наповнення місцевих бюджетів у час війни

опубліковано 17 червня 2022 о 09:26

Днями відбулася зустріч начальника Теофіпольської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Грицаюк із начальником фінансового управління Теофіпольської селищної ради Людмилою Флерчук. Основною темою було обговорення особливостей наповнення дохідної часни місцевого бюджету в умовах війни та вплив податкових законодавчих змін на це.

Валентина Грицаюк розповіла, що ГУ ДПС в області працює в оперативному режимі та продовжує забезпечувати якісне сервісне обслуговування платників податків, ведення обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску з метою наповнення бюджету. Також очільниця ДПІ нагадала про основні аспекти податкової амністії та кампанії декларування доходів громадян.

Під час діалогу також обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема Закон України №2142-IX, Закон №1914-IX, Закон №1946-IX, Закон №2260 тощо. Поінформувала про використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС та проаналізувала проблемні питання, які виникають під час робочого процесу та шляхи їх вирішення.

Посадовець зазначила, що податківці проводять обстеження закладів торгівлі на предмет дотримання рівня цін на основні продовольчі товари та наявність платіжних банківських терміналів. Такі перевірки, за словами керівника ДПІ, проводять у разі отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення, або отримання письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Учасники зустрічі домовилися про спільні заходи щодо недопустимості використання праці неоформлених найманих працівників та виплати заробітної плати «в конвертах».

На завершення Валентина Грицаюк сказала, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян та бізнесу перед державою зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки не лише забезпечують економічну підтримку громади та гарантують своєчасність соціальних виплат, а й є вагомою складовою для пришвидшення перемоги.