Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Економічний_фронт: волочиські податківці спільно з місцевими депутатами забезпечують наповнення бюджету під час воєнного стану

опубліковано 13 травня 2022 о 13:53

Начальник Волочиської ДПІ Анатолій Саланський взяв участь в засіданні виконавчого комітету міської ради, де присвятив свій виступ питанням сумлінного виконання платниками податкового законодавства і, як наслідок, наповнення місцевого та державного бюджетів.

Присутніх зокрема проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, тощо. Також йшлося про обов’язковість погашення податкового боргу, виконання бюджетних призначень травня, декларування доходів громадян, проблемні питання застосування РРО. Нагадали і про можливість до 01 вересня 2022 року легалізувати активи за допомогою одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Платникам рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян»).

Підкреслюючи важливість для розвитку громади сплати майнових податків, Анатолій Саланський розповів, що Законом України від 30.11.2021 №1914-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України» щодо забезпечення збалансованості надходжень» розширено перелік підстав для нарахування земельного податку та, зокрема, передбачено, що підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру; дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; дані державних актів, якими посвідчено право власності або право постійного користування земельною ділянкою (державні акти на землю); дані інших правовстановлюючих документів, якими посвідчується право власності або право користування земельною ділянкою, право на земельні частки (паї).

Учасники зустрічі також обговорили питання обов’язкової реєстрації суб’єктами господарювання найманих осіб та оплати праці у розмірі не менше мінімальної заробітної плати, нагадали про наслідки використання найманої праці без належного оформлення для роботодавця (фінансові санкції) та для працівника (відсутність соціальних гарантій).