Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: про погашення податкового боргу роз’яснили податківці на Дунаєвеччині

опубліковано 12 травня 2022 о 10:50

На Дунаєвеччині проводять виїзні робочі зустрічі з платниками податків щодо скорочення податкового боргу, що в свою чергу забезпечить  наповнення бюджету такими необхідними ресурсами фінансування.

Фахівець ДПІ Діана Лахмай, зазначила, що наразі необхідно зосередити роботу і над скороченням податкових боргів платників податків, наявність яких негативно впливає, насамперед, на фінансові можливості громади.

Разом з тим податкова служба регулярно надає актуальну інформацію щодо кількості боржників та наявних у них сум заборгованостей, а також готова надавати необхідні консультації щодо застосування податкового законодавства усім платникам податків.

Крім того під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, Закону1539-ІХ, №1946-ІХ, тощо. Йшлося щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року, декларування доходів громадян та про проблемні питання застосування РРО/ПРРО.