Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Резонанс: на Хмельниччині судом підтверджено рішення податкової служби по схемному ухиленні від сплати до бюджету 10 мільйонів гривень

опубліковано 11 травня 2022 о 11:20

Рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду відмовлено у  задоволенні позовних вимог переробного підприємства до Головного управління ДПС у Хмельницькій області у скасуванні податкових повідомлень-рішень на суму понад 10 мільйонів гривень.

Суть справи полягає у тому, що податковою перевіркою було встановлено нереальність господарських операцій з постачання позивачем цукру двом контрагентам у зв’язку з наявністю вироків суду за вчинення керівниками останніх фіктивного підприємництва.

Крім того податківцями задокументовано факти заниження об’єктів оподаткування податком на прибуток та податком на додану вартість у ході господарських операцій з переробки сировини. Також встановлено придбання цукрових буряків у пов’язаних осіб за завищеними цінами у порівнянні з тими, що склалися на ринку Хмельницької області.

Таким чином, судом підтверджено правомірність дій податкової служби у викритті тіньової схеми, внаслідок застосування якої посадові особи цукрового заводу ухилися від сплати податків на суму 10 мільйонів гривень.