Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: на Хмельниччині з метою оперативного контролю за цінами запроваджено «гарячу» телефонну лінію від податкової служби

опубліковано 10 травня 2022 о 18:18

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, з метою забезпечення чіткого дотримання платниками податків вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків у період воєнного, надзвичайного стану» від 1 квітня 2022 року № 2173-IX щодо встановлених державою фіксованих та граничних цін податкова служба краю ввела у дію телефон гарячої лінії за номером: 0382-618454, на який громадяни можуть звернутися з актуальними питаннями по даній темі.

Варто знати, що відповідно до зазначених законодавчих змін податкова служба братиме безпосередню участь у контролі дотримання платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки), крім контролю цінової і тарифної політики у сферах енергетики та комунальних послуг шляхом проведення фактичних перевірок.  

Перевірки будуть проводитися, зокрема, у випадку отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення. А також отримання письмового звернення, оперативного повідомлення від громадян чи юридичних осіб про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

«Мова йде про контроль за вартістю товарів, які мають велику соціальну значимість, насамперед це паливно-мастильні матеріали, інші підакцизні товари, продукти харчування. По-перше зазначена продукція є високоліквідною, а отже потребує під час її реалізації повного декларування та сплати податків. По-друге, в умовах війни маємо тримати економічний фронт, розвивати економіку і сумлінно наповнювати державний бюджет. Погодьтесь, що це одна з важливих умов фінансової безпеки країни та прискорення перемоги», - наголосила керівник податкової служби Хмельниччини Ірина Зленко.

Отож податкова служба попереджає усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі пальним, продуктів харчування та інших товарів першої необхідності не допускати необґрунтованого підвищення цін на товари, що мають істотну соціальну цінність для населення, та попереджає про встановлену законодавством відповідальність (вилучення необґрунтовано одержаної виручки та штраф). А ще нагадує громадянам про їх право на звернення у випадку порушення законних інтересів.