Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Тримаємо_економічний_фронт: чергова зустріч з бізнесом задля якісної співпраці та сумлінної сплати податків

опубліковано 29 квітня 2022 о 15:29

Начальник Віньковецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Андрій Щербанюк провів робочу зустріч з керівником ТОВ «Лани Віньковеччини» Русланом Пшибельським.

«Темою зустрічі стало обговорення результатів в перспектив сплати податків в умовах війни. Адже сьогодні регіональна економіка переходить на «воєнні рейки». Власне, тому для посилення нашої економічної спроможності та наближення перемоги потрібно об’єднати зусилля бізнесу, влади та громадянського суспільства», - зазначив очільник ДПІ Андрій Щербанюк.

Тому усі соціально-відповідальні представники бізнес-спільноти краю, які призупинили свою діяльність, по можливості мають відновлювати активність, продовжувати працювати та сплачувати податкові зобов’язання, щоб максимально підтримати роботу економіки, фінансову стабільність країни та забезпечити надходження коштів до бюджетів усіх рівнів. Важливим фактором для роботи бізнесу є перехід платників на 2 відсотки сплати єдиного податку з обороту.

Адже завдяки свідомому ставленню суб’єктів господарювання до ведення власного бізнесу збільшиться фінансування обороноздатності країни, соціальних видатків та підтримки соціально-незахищеного населення загалом.

Крім того під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, Закону № 1539 тощо. Також йшлося про наповнення бюджету, декларування доходів громадян та про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення.