Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: про сплату податків і дотримання законодавства у період воєнного стану говорили у Хмельницькому

опубліковано 29 квітня 2022 о 15:28

Днями відбулася #робоча_зустріч начальника Хмельницької ДПІ Анатолія Щепанського з представниками бізнесу краю стосовно своєчасності сплати податків та зборів, а також розглянули ряд змін, які відбулись у податковому законодавстві.

Присутніх проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX від 24 березня 2022 року №2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», у т. ч. щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року; Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, тощо.

Також йшлося про одноразове (спеціальне) добровільне декларування, проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення, використання Електронного кабінету.

Анатолій Щепанський повідомив платників про необхідність подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік та сплати задекларованого грошового зобов’язання задля наповнення місцевого та державного бюджетів та підвищення обороноздатності України.