Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За відмову суб’єктами господарювання розрахунків за товари через банківські термінали передбачена відповідальність у розмірі 3400 гривень

опубліковано 22 березня 2022 о 08:00

В Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області інформують, що з 17 березня 2022 року у разі якщо суб’єкт господарювання не забезпечить покупцям розрахунок за товари картками на нього накладається  адміністративний штраф, розмір якого становить від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн – 3400 грн).

 У разі здійснення аналогічного порушення протягом року повторно – штраф становитиме від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн – 17000 грн).

Зазначені зміни внесено Законом України від 15.03.2022 №2120 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» до п.1 частини першої статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до вказаної статті Кодексу, уповноважені особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику та його територіальних органів мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення за порушення порядку проведення готівки розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів.

В зв’язку з цим, в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області звертаються до громадян, які сьогодні проживають на території Хмельницької області. Якщо під час розрахунку за придбаний товар чи надану послугу вам відмовили у розрахунку через банківський платіжний термінал, зателефонуйте до Головного управління ДПС в області за номером 096 223 25 18 та повідомте про такий факт.