Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Хмельницькому податківці активізували роз’яснення новацій податкового законодавства

опубліковано 07 лютого 2022 о 10:53

У рамках інформаційної кампанії начальник Хмельницької ДПІ Анатолій Щепанський та працівники податкової інспекції активізували роз’яснювальну роботу щодо застосування РРО/ПРРО, порядку ведення обліку товарних запасів, одноразового добровільного декларування та ін., зокрема, в місцях здійснення діяльності суб’єктами господарювання.

Платників повідомлено на кого поширюється/не поширюється обов’язок застосування РРО та/або ПРРО з 01 січня 2022 року, як можна користуватись ПРРО, встановивши безкоштовне програмне рішення ДПС, та зареєструвати РРО/ПРРО в контролюючих органах в режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків», подавши заяву за формою №1-РРО або №1-ПРРО.

Також платників проінформовано про необхідність дотримання нового порядку ведення обліку товарів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, певними категоріями підприємців, що є платниками єдиного податку, а саме у випадку здійснення ними продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, або ж у  випадку реєстрації їх як платників ПДВ.

Фахівці розповіли які саме фізичні особи можуть бути та які не можуть бути декларантами одноразового декларування, а також які активи слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, можливість сплати частинами.

Розповіли платникам і про нову форму річної податкової декларації про майновий стан та доходи за 2021 рік, зазначивши, що її можна подати у паперовому вигляді або за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян»), до 01 травня 2022 року (граничний термін подання декларації 30.04.2022).

Наприкінці зустрічей платникам вручено листівки з основною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО та одноразового добровільного декларування. А також нагадали про переваги застосування електронних сервісів ДПС.