Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хмельницьким підприємцям розповіли про податкову амністію та застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку

опубліковано 28 грудня 2021 о 10:53

Про податкову амністію, порядок застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку з 1 січня 2022 року, електронні сервіси ДПС та інші новації податкового законодавства розповів представникам ринків та платникам податків заступник начальник Хмельницької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Іван Чмелюк.

Посадовець проінформував присутніх про новації у сфері готівкового обігу для платників єдиного податку ІІ-ІІІ груп, згідно з якими з початку наступного року застосування реєстраторів розрахункових операцій стає обов’язковим для вказаної категорії підприємців. Посадовець детально розповів про порядок ведення обліку товарних запасів за місцем продажу, який затверджено Наказом Мінфіну №496.

Також Іван Чмелюк акцентував увагу платників податків на перевагах застосування касових апаратів та програмних РРО при веденні господарської діяльності та порядку реєстрації програмних РРО. Посадовець наголосив присутнім, що на допомогу платникам податків на сайті ДПС України (tax.gov.ua) та на субсайті Головного управління ДПС у області створено спеціальний банер «Програмні РРО», в якому розміщено актуальні відеоматеріали та роз’яснення.

Крім того, посадовець розповів про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів. Зокрема, які категорії громадян мають право на подання одноразової декларації, які об’єкти необхідно декларувати, за якими ставками вони оподатковуються протягом якого періоду потрібно декларувати активи та сплачувати одноразовий збір до бюджету. Також зазначив, що декларант добровільно приймає рішення щодо участі у податковій амністії, декларація з одноразового добровільного декларування подається безпосередньо декларантом в електронному вигляді через приватну частину електронного кабінету.