Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Ділові_контакти: добровільна сплата податків - запорука успішного бізнесу – меседж спілкування у Славуті

опубліковано 01 грудня 2021 о 17:31

У Славутській ДПІ відбувся «круглий стіл» щодо переваг дотримання платниками податків, які здійснюють діяльність на території Крупецької СТГ, вимог податкового законодавства та законодавства щодо адміністрування єдиного внеску, обговорено останні зміни в податковому законодавстві.   

Учасниками заходу стали: голова СТГ Валерій МИХАЛЮК,  начальник Славутської ДПІ Володимир ЯРЕМЧУК, спеціалісти управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків та управління  адміністрування  юридичних осіб  ГУ ДПС у Хмельницькій області Любов КОБРІНА та Ніна Паламарчук. У зустрічі взяли участь керівник та головний бухгалтер КП "СЛАВУТСЬКИЙ ПІЩАНИЙ КАР'ЄР"   Олександр СТЕПАНЮК та Алла МАТУШЕВСЬКА.

Обговорено подальші перспективи діяльності та розвитку підприємства. Керівник запевнив про наявність заключених контрактів на реалізацію піску, що дасть можливість підприємству отримати прибуток та збільшити в подальшому кількість робочих місць.

Валерій МИХАЛЮК першочергову увагу приділив сплаті податків до місцевого бюджету громади, а саме податку на майно та плати за землю, податку з доходів фізичних осіб.            

Володимир ЯРЕМЧУК надав присутнім інформацію  про електронний сервіс – «infoTAX», де  за допомогою месенджерів Telegram та Viber можна отримувати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків, та порадив  використовувати дистанційний формат спілкування. Проінформував , що про останні зміни в  законодавстві можна дізнатись як з офіційних сторінок  ДПС України, так і Головного управління ДПС у Хмельницькій області. Це мережі Фейсбук, Ю-туб, Телеграм.

Під час зустрічі начальник ДПІ нагадав про податкову амністію та  унікальну можливість подати кожним свідомим громадянином декларацію про наявність активів, з яких у попередні звітні періоди не було сплачено податки. Просив присутніх доводити цю інформацію до своїх працівників та до відвідувачів.

У ході зустрічі обговорено питання щодо легалізації трудової зайнятості, сплати земельного податку, орендної плати за землю,  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, погашення податкового боргу працівниками підприємства та громади, переваги використання для сплати податків єдиного рахунка.

До присутніх доведено інформацію про розширення з 1 січня 2022 року кола платників, які зобов’язанні застосувати  РРО/ПРРО.