Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Тема_дня: мета інформаційного рейду - погашення та упередження податкового боргу

опубліковано 25 листопада 2021 о 16:32

Фахівці управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Хмельницькій області провели інформаційний рейд за місцями здійснення підприємницької діяльності з метою погашення податкового боргу та упередження його появи в майбутньому.

У ході діалогу з підприємцями наголошено на можливих джерелах сплати грошових зобов’язань та погашення податкового боргу. Також зосереджено увагу на операціях із заставним майном, яке може бути реалізоване в рахунок погашення наявних боргів та доведено інформацію щодо проведеної позовної роботи ГУ ДПС в області щодо стягнення заборгованості до бюджету.  

«У ході зустрічей з підприємцями конретно обговорено практичні шляхи та механізми залучення джерел сплати грошових зобов’язань та погашення податкового боргу. Також проаналізовано можливості платників щодо своєчасного виконання зобов’язання перед державою зі сплати податків та уникнення накопичення боргів», - провідний фахівець Шепетівського відділу по роботі з податковим боргом Валерій Олейник.

Також податківець наголосив, що одним із важливих питань під час спілкування з платниками була популяризація податкової амністії та використання права громадянами права задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, і таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами Закону № 1539  про проведення одноразового добровільного декларування. Декларація подається до центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, безпосередньо платниками в електронній формі засобами Електронного кабінету.

Йшлося і про інші податкові новації, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО, електронні податкові сервіси, легалізацію зайнятості населення.