Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: податківці продовжують знайомити платників податків з новаціями податкового законодавства

опубліковано 25 листопада 2021 о 15:28

За участі фахівців Теофіпольської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області та Волочиського відділу камеральних перевірок  проведено зустріч із заступником керівника ТОВ «Моутен» С. Семченком щодо роз’яснення актуальних питань податкового законодавства та з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків.

Під час зустрічі фахівець ДПІ Олена Левчук зазначила, що зараз всі працюють в умовах обмежувальних протиепідемічних заходів, то ж максимальне використання дистанційного формату спілкування  та електронних сервісів досить актуальне. Для того, щоб платники були обізнані в останніх змінах законодавства, податкова служба використовує соціальні мережі, де можна отримувати інформацію з офіційних сторінок як ДПС України, так і Головного управління ДПС у Хмельницькій області. Це мережі Фейсбук, Ю-туб, Телеграм.

З метою збільшення надходжень до бюджету обговорено ряд питань щодо сплати податків, збільшення податкової ефективності з податку на додану вартість та податку на прибуток, легалізації заробітної плати.

Особлива увага приділялась питанню щодо одноразового декларування. Акцентувалось, що зараз, коли триває податкова амністія і декларація добровільного декларування подається лише в електронному вигляді, питання використання електронних сервісів є дуже актуальним.

Крім того, він наголосив, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням можуть використовувати для сплати грошових зобов’язань.

Також було проаналізовано проблемні питання, які виникають під час робочого процесу та шляхи їх вирішення. Надано відповіді на запитання щодо змін в податковому законодавстві, які відбулися протягом року.