Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: робоча зустріч з питань популяризації добровільного дотримання вимог податкового законодавства відбулась в Кам'янець-Подільському

опубліковано 24 листопада 2021 о 11:58

У приміщені  Кам'янець-Подільської ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькій області відбулась робоча зустріч  начальника відділу камеральних перевірок управління з питань  виявлення та опрацювання податкових ризиків Ольги Дворської; начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок, управління податкового адміністрування Наталії Марущак; начальника  відділу електронних сервісів  Ніни Чесньовської з головним бухгалтером ТОВ «Кабельний завод»; фізичними особами-підприємцями Наталією Івановою, Галиною Єфімовою, Галиною Раткевич та представниками  Жванецької,  Гуменецької та Слобідко-Кульчієвецької територіальних громад.

Зустріч пройшла у рамках заходів, спрямованих на добровільне дотримання вимог податкового законодавства.

Сторони обговорили ключові моменти, які позитивно впливають на наповнення бюджетів, покращення ефективності адміністрування податкових платежів.

Відзначено, що цьому першочергово мають сприяти: розширення бази оподаткування із сплати місцевих податків (легалізація доходів та виплати заробітної плати); ефективне проведення заходів з погашення податкового боргу; дійова співпраця з усіма територіальними громадами з питань адміністрування податку на землю (орендної плати) та податку на нерухоме майно.

Фахівці ДПС з урахуванням вимог законодавства проінформували платників податків про умови, за яких суб’єкти господарювання зобов’язані використовувати РРО/ПРРО; про порядок проведення одноразового добровільного декларування; адміністрування ЄСВ; сплати ПДВ; адміністрування податку на прибуток та  порядку функціонування єдиного рахунка.

Акцентували  увагу на використання електронних сервісів, у тому числі «Електронного кабінету» особливо в період карантинних заходів.

Діалог між податківцями та бізнес-спільнотою відбувся конструктивно, на засадаї партнериськиї стосунків, спрямованих на розвиток та сумлінну сплату податків.