Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Головна_тема: у Зінькові податківці провели зустріч з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 10 листопада 2021 о 16:02

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування начальник Віньковецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Андрій Щербанюк провів зустріч із заступником Зіньківської територіальної громади Віталієм Лелюком.

Під час зустрічі податківець розповів про основні аспекти одноразового добровільного декларування, зокрема, хто може скористатися правом та в який спосіб і терміни необхідно подати декларацію.

Андрій Щербанюк звернув увагу, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

«Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації», – повідомив посадовець.

Також податківець звернув увагу на обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп.

Крім того, Андрій Щербанюк ознайомив з сервісом ДПС – InfoTax, за допомогою якого платник може отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, строки подання звітності та сплати податків та наголосив на перевагах сплати податків та єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку.

На завершення зустрічі податківець розповів як функціонує електронний кабінет платника податку  та можливість приєднання до нього.