Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: новоушицькі податківці розповіли підприємцям про особливості одноразового добровільного декларування

опубліковано 10 листопада 2021 о 15:59

Відповідно до плану інформаційної кампанії провідний фахівець Новоушицкої ДПІ Яна Савчук під час зустрічі з підприємцями в магазині «Ясен» розповіла про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичними особами.

Яна Савчук наголосила, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками одноразового збору. Для цього необхідно подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України через Електронний кабінет платника податків. Одноразовий збір необхідно сплатити в 30 денний термін після подання такої декларації.

Також, податківець звернула увагу на дотримання роботодавцями трудового та податкового законодавства та мінімальних державних гарантій при виплаті заробітної плати та наголосила на перевагах сплати податків та єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку.

Крім того, звернула увагу присутніх на обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп. Посадовець порекомендувала платникам завчасно потурбуватись про  реєстрацію програмних чи класичних касових апаратів.