Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: шепетівські податківці регулярно проводять зустрічі по роз’ясненню одноразового декларування та інших новацій

опубліковано 10 листопада 2021 о 11:34

Працівники Шепетівської державної податкової інспекції систематично проводять інформаційні заходи з платниками стосовно популяризації добровільного дотримання вимог податкового законодавства,  адміністрування єдиного внеску та правових норм з інших питань, контроль за дотриманням яких покладено на ДПС.

«З кожним платником податків, який відвідує центр обслуговування платників, фахівцями Шепетівської ДПІ проводяться співбесіди роз’яснювального характеру. Примітно, що відвідувачі хочуть отримати відповіді на актуальні питання, які стосуються практичного застосування податкового законодавства, мати розуміння щодо параметрів участі у податковій амністії. Також характерно, що люди звикли платити податки і хочуть це робити у рамках, визначених законом, сумлінно й своєчасно», - розповіла Валентина Ординська.

На інформаційних стендах, в окремих папках, розміщена інформація по кожному напрямку оподаткування, зразки заповнення заяв на отримання адміністративних послуг, податкової звітності, в достатній кількості наявна бланкова продукція.

Особливо актуальними питаннями, які виникають сьогодні у платників податків є одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб та погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску. Податківці щоразу наголошують, що одноразове спецдекларування є виключно добровільним, але ним слід скористатися, аби легалізувати власні статки й бути чесними перед собою і державою.