Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: податківці Ярмолинеччини разом з активом громади пішли в інформаційні рейди популяризувати одноразове декларування

опубліковано 09 листопада 2021 о 14:59

За ініціативи  начальника Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Світлани Павлюковської члени робочої комісії селищної провели інформаційний рейд на місцевому ринку, у ході якого популяризували право громадян на участь у податковій амністії.

Мова йшла про застосування норм Закону України від 15 червня 2021 року №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного  декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Громадяни мають знати свої права щодо можливої участі в одноразовому добровільному декларуванні активів. Це має бути усвідомлений вибір, який відкриває для потенційні можливості у становленні платника податків, набутті ним позитивної податкової історії. Саме тому ми повсякчас роз’яснюємо положення цього державного проекту і сподіваємось на взаєморозуміння та підтримку від активу територіальної громади», - зазначила Світлана Павлюковська.

Також у ході інформаційного рейду обговорено питання щодо легалізації трудової зайнятості, сплати земельного податку, орендної плати за землю,  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, погашення податкового боргу, а також пошуку резервів та забезпечення додаткових надходжень до бюджету, практичного застосування законодавства  платниками податків законодавчих новацій.