Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: платники Ярмолинеччини системно отримують потрібну інформацію у податковій інспекції

опубліковано 20 жовтня 2021 о 15:56

Начальником Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Світланою Павлюковською проводяться постійні зустрічі з жителями територіальних громад у Центрі обслуговування платників.

У ході робочих зустрічей зосереджується увага на питаннях одноразового добровільного декларування, сплати майнових податків, легалізації зайнятості, недопущення отримання заробітної плати у «конверті».

Важливим напрямком є і необхідність оподаткування доходів громадянами, які мають у власності земельні ділянки (паї) понад 2 га та самостійно їх обробляють, які є власниками сільськогосподарської техніки та надають послуги з обробітку земельних ділянок, іншими громадянами відповідно до вимог Податкового кодексу України.

Також значна увага приділяється актуальності функціонування електронних сервісів, завдяки яким збільшуються можливості платників податків в володінні інформацією щодо власного стану розрахунків по податкам і зборам, їх заборгованості перед бюджетом. У цьому зв’язку наголошується на перевагах подання податкової звітності засобами електронного зв’язку.

Актуальним питанням зустрічі стало роз’яснення податкового законодавства щодо використання в практичній діяльності платниками податків громади реєстраторів розрахункових операцій  (РРО) та/або програмних РРО з 01.01.2021 року.

Ярмолинчани отримують постійну про функціонування офіційних сторінок ДПС України та ДПС у Хмельницькій області у мережі Facebook, телеграм-каналу ДПС та переваги користування сервісом ДПС «InfoTax», зокрема можливість отримання кваліфікованої відповіді при спілкуванні з податковою службою в рубриці «Питання дня» (InfoTaxbot).