Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: на Дунаєвеччині до реалізації резервів наповнення бюджету активно залучаються територіальні громади

опубліковано 20 жовтня 2021 о 15:55

Начальник Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталія Баранюк взяла участь у засідання робочої групи у Малівецькому старостаті Новодунаєвецької об’єднаної територіальної громади. До актуальної розмови приєдналися начальник фінансового управління ОТГ Оксана Гальченко, підприємці, одноосібники, актив громади.

У ході робочої зустрічі обговорено новації податкового законодавства, питання забезпечення надходжень до бюджету податків та зборів, виявлення додаткових резервів наповнення місцевих бюджетів.

Як зазначила керівник ДПІ Наталія Баранюк, основним завданням територіальних громад  є  проведення повного обліку та інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових,  так і нежитлових, оскільки від цього залежить повнота сплати майнових податків,  які надходять саме до місцевих бюджетів.

У ході розмови зауважено на тому, що одним із напрямів спільної роботи податкової служби та територіальних громад на сьогодні є популяризація одноразового добровільного декларування як один з важливих сегментів детінізації економіки.«Сплачені податки з отриманих доходів – можливість своєчасного фінансування програм соціального спрямування. Сьогодні на першому плані є сумлінний платник, який дбає про розвиток громади, працює на її розвиток», - наголосила Наталія Баранюк.

Крім цього, учасникам зустрічі надано інформацію про основні принципи та новації у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО, легалізації доходів громадян, виявлення фактів неофіційного працевлаштування працівників у суб’єктів господарювання, які зареєстровані на території територіальної громади, роботи щодо погашення боргів.