Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальна_тема: про забезпечення стабільних надходжень до бюджету радилися податківці і керівництво Старосинявської громади

опубліковано 12 жовтня 2021 о 16:45

Днями податківці Старосинявщини провели робочу зустріч із представниками територіальної громади щодо проведення спільних заходів з відпрацювання наявних резервів збільшення надходжень платежів до бюджету громади.

Під час спілкування начальник ДПІ Галини Гук та заступник голови Старосинявськоі селищної територіальної громади Надія Вікарська обговорили питання стану податкових надходжень до бюджету територіальної громади, погашення заборгованості з податків та зборів, налагодження співпраці та напрацювання спільних заходів щодо збільшення наповнення бюджету громади.

Наголошено, що фахівцями податкової служби постійно здійснюються заходи в межах повноважень щодо зменшення заборгованості.

Учасники обговорили перспективи погашення боргів з податків і зборів, вжиття заходів з легалізації праці та доходів громадян, питання залучення до оподаткування земель та об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки тощо. Також нагадала, що фізична особа – громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється через офіційний вебпортал ДПС.

Крім цього податківець зауважила, що у разі виникнення у платника податків податкового боргу, контролюючий орган надсилає йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання податкового повідомлення-рішення.

Окремою темою обговорення учасників став розгляд особливостей одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, що стартувало 1 вересня 2021 р. та триватиме впродовж року. Зокрема, податківець дав відповіді на ряд запитань: які саме активи підлягають декларуванню, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію, які затверджені ставки одноразового збору та як заповнити одноразову декларацію тощо.

«Загалом за підсумками зустрічі вирішено активізувати подальшу співпрацю податкової служби та селищної територіальної громади для здійснення спільних заходів щодо забезпечення збільшення надходжень до місцевого бюджету, пошуку резервів для його наповнення та шляхів погашення заборгованості», - розповіла Галина Гук.

Також погоджено, що керівники органів місцевого самоврядування спільно з нами працюватимуть над реалізацією резервів щодо надходження податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, земельного податку, податку на нерухомість, акцизного збору, зокрема, спонукати підприємців до сумлінної сплати податків.