Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальна_тема: податківці Хмельницького разом із партнерами популяризують добровільне декларування активів

опубліковано 04 жовтня 2021 о 17:11

У рамках зміцнення партнерських відносин між податковою службою та центром надання адміністративних послуг відбулась зустріч начальника Хмельницької ДПІ Анатолія Щепанського з працівниками фінансового управління міської ради.

Головною темою для обговорення стало запровадження з 1 вересня цього року одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

У ході розмови Анатолій Щепанський зазначив, що прийнятий закон стимулює для виведення з тіні активів, з яких не були сплачені податки, та сприятиме залученню в економіку України додаткових ресурсів. Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Податківець запевнив присутніх, що добровільне декларування доходів, або так звана «податкова амністія» - це відновлення довіри між бізнесом та податковою службою.

Керівник ДПІ наголосив, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі через електронний кабінет, вхід до якого здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису.

Представникам фінансового управління було запропоновано долучитися до роз’яснювальної роботи щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування серед відвідувачів та надано листівки з QR-кодами, тематичні матеріали для розміщення на стендах та у місцях масового скупчення людей.

Наприкінці зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.