Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Конструктивний_діалог: у Шепетівці обговорили чинне законодавство на засіданні комісії з представниками органів влади

опубліковано 29 вересня 2021 о 13:40

Днями у Шепетівці відбулося засідання комісії з інвентаризації, використання та охорони водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної і комунальної власності та додержання чинного законодавства в цих сферах.

Участь у роботі комісії взяли голова Шепетівської районної державної адміністрації Анатолій Катеренчук, спеціалісти структурних підрозділів РДА, представники силових структур.                                                                      

Начальник Шепетівської Державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Ординська відзначила важливість цих питань, адже повнота обліку таких об’єктів, залучення наявних резервів забезпечить розширення бази оподаткування  збільшення надходжень податків та зборів до бюджету громад.

Вона запропонувала провести окремі зустрічі, ZOOM-наради з представниками Держгеокадастру, управлінням фінансів, економіки та забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та територіальними громадами з питання проведення інвентаризації не тільки водних об’єктів та лісових ресурсів, а й усіх земель, які є на підвідомчих територіях громад.

Серед тем, піднятих на нараді Валентиною Ординською було і одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб та погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску. Вона відзначила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування стартувала 01 вересня та триватиме рівно рік.

«Наголошуємо, що усі бажаючі мають можливість задекларувати свої активи, з яких ще не були сплачені податки. Ставки є різні, залежно від виду активів, та зазначати джерело походження не потрібно. Одноразове спецдекларування є виключно добровільним, але ним слід скористатися, аби легалізувати власні статки й бути чесними перед собою і державою», – підкреслила очільниця Шепетівської ДПІ.