Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі_зустрічі: в Улашанівській ТГ обговорили резерви наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 13 вересня 2021 о 12:24

Питання погашення податкової заборгованості земельного податку та налагодження взаємодії між громадою та податковою інспекцією обговорювались під час робочої зустрічі начальника Славутської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Володимира Яремчука з головою  Улашанівської ОТГ.

« У громаді наводять лад з оподаткуванням доходів і в цілому відповідально ставляться до наповнення місцевого бюджету. Тому така зустріч допоможе закріпити досягнуті результати і намітити резерви для збільшення надходжень до бюджету, зокрема у сплаті майнових податків та ПДФО», - розповів Володимир Яремчук.

За його словами, податок на доходи фізичних осіб є основою доходів тер громад. Відтак посадовець звернув увагу присутніх на необхідність активізації заходів у напрямку дотримання роботодавцями законодавства про працю, легалізації робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень.

Принагідно Володимир Яремчик детально розповів присутнім, за яких умов підприємці спрощеної системи оподаткування зобов’язані використовувати касові апарати, ознайомив із законодавчими новаціями. Поінформував про переваги податкових електронних сервісів, окремо зупинився на можливостях «Електронного кабінету» та порядку виготовлення сертифікатів електронного цифрового підпису.

Зустріч засвідчила зацікавленість членів громади у здійсненні на їхній території прозорої підприємницької діяльності, оскільки це забезпечує своєчасне наповнення місцевої скарбниці та соціальний захист жителів ОТГ.