Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#«Круглий_стіл»: добровільне декларування фізичними особами належних їм активів у популяризації активу громади

опубліковано 10 вересня 2021 о 08:30

Під головуванням начальника ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентини Ординської у рамках за планових спільних заходів у Грицівській територільаній громаді відбулося засідання «круглого столу» з обговорення питань одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, щодо збільшення надходжень до місцевого бюджету. До ділової розмови долучилися відповідальні працівники селищної ради, бізнесактив, що здійснює діяльність на території громади.

Головними питаннями зустрічі було узгодження заходів, спрямованих на забезпечення надходження коштів до бюджетів  усіх рівнів, пошуку додаткових резервів наповнення дохідної частини місцевого бюджету, погашення податкових боргів, легалізації заробітної плати.

Валентина Ординська звернула увагу на необхідність виваженого підходу до надання пільг та прийняття адекватних ставок місцевих податків, особливо на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю. З метою уникнення втрат місцевого бюджету запропонувала проаналізувати діючі ставки орендної плати за землю.

Також на зустрічі обговорено питання сплати земельного податку та податку на нерухоме майно громадянами, які мають об’єкти оподаткування  на території громади, уточнення адрес проживання платників для вручення податкових повідомлень-рішень по сплаті майнових податків у наступному році.

Податківець акцентувала увагу на необхідності координаціії дій податківців та  працівників селищної ради щодо сплати ПДФО до бюджету громади філіями та відокремленими підрозділами, збільшення сплати акцизного збору, особливо по АЗС.

Крім того наголошено на проведенні інвентаризації земель ОТГ з метою забезпечення повноти нарахування земельного податку та  поповнення дохідної частини місцевого бюджету.

 «Учасники діалогу з позитивом сприйняли інформацію про особливості та порядок одноразового добровільного декларування, яке стартувало 1 вересня 2021 року. Це реальна можливість привести у законодавчу відповідність ситуацію з незадекларованими активами, легалізувати їх, сплатити спеціальний збір і отримали подальшу позитивну податкову історію для ведення бізнесу. Цим варто скористатися», - наголосила керівник ДПІ Валентина Ординська.