Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Впродовж низки робочих зустрічей обговорено питання про врегулювання податкового боргу та #податкової_амністії

опубліковано 20 вересня 2021 о 10:59

Про упередження виникнення та погашення податкового боргу йшла мова у ході робочих зустрічей за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерія Коновальчука, фахівців управління по роботі з податковим боргом та керівників низки економічно активних підприємств-боржників.

У ході актуального діалогу обговорено практичні шляхи та механізми недопущення появи боргових зобов’язань перед бюджетом, а також погашення податкового боргу, податкової застави, продажу майна, що перебуває в податковій заставі, розстрочення грошових зобов’язань платників податків. 

Примітно, що впродовж зустрічей мова йшла про сприяння формуванню у платників високого рівня громадської свідомості щодо підвищення рівня добровільної сплати платежів до бюджету, що передбачає сплату податків, а не створення податкового боргу.

Крім того, на зустрічі наголошено, що 21 липня 2021 року  набрали чинності зміни до Податкового кодексу України, які внесені Законом України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Внесені зміни передбачають одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами, яке проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року. Одноразова (спеціальна) декларація подається безпосередньо декларантом до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, в електронній формі з дотриманням вимог законів України “Про електронні документи та електронний документообіг” та “Про електронні довірчі послуги”.