Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: варто скористатися шансом та все зробити законно – Наталія Хорошова

опубліковано 16 вересня 2021 о 14:32

Відбулася зустріч начальника Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталії Хорошової з начальником фінансового відділу Городоцької ОТГ Валентиною Світаною щодо питань надходжень до місцевого бюджету, своєчасності сплати податку на нерухоме майно, земельного податку з метою недопущення росту податкового боргу. Крім того на зустрічі розглядалися питання залучення до сплати ПДФО юридичних осіб, які зареєстровані в інших територіальних громадах та особливостей кампанії одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб.

Наталія Хорошова повідомила, що одноразове  (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами своїх активів передбачено нормами Закону України від 15.06.2021 №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який набрав чинності 21.07.2021 року.

Посадовиця наголосила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування триває з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року. Подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію громадяни зможуть до Державної податкової служби України виключно в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису (далі – КЕП) для ідентифікації  в електронному кабінеті.

Для сплати одноразового збору до бюджету в Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника, інформації про бюджетні рахунки.

Після отримання від платника «звітної»/«нової звітної»/«уточнюючої» декларацій у приватну частину Електронного кабінету платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум одноразового збору за відповідною територію із зазначенням згенерованого QR-коду (за кодом платежу 11011100).

Суб’єктам декларування гарантовано, що не проводитиметься перевірка джерел отримання доходів за рахунок яких одержано задекларовані активи. Таким чином, одноразове (спеціальне) добровільне декларування надає можливість цивілізовано легалізувати активи, без застережень використовувати  такі активи у майбутньому, а також сформувати позитивну податкову історію платника.

Оцільниця звернула увагу на те, що отримати інформацію стосовно одноразового декларування можливо на офіційному сайті вебпорталу  ДПС www.tax.gov.ua та відвідавши центр обслуговування платників податків. Під час зустрічі присутні отримали інформаційні листівки.

Завершуючи зустріч Наталя Хорошова подякувала присутнім за співпрацю у вирішенні питань, які виникають при адмініструванні місцевих податків і зборів, що позитивно впливає на виконання дохідної частини бюджету територіальної громади.