Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: в Деражнянській міській раді податківці обговорили нагальні питання сьогодення

опубліковано 16 вересня 2021 о 14:31

Відбулася чергова зустріч начальника Деражнянської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Олександра Ломая із заступниками голови Деражнянської міської ради Андрієм Іваховим, Олегом Беднарським щодо нагальних питань сьогодення.

Під час зустрічі Олександр Ломай ознайомив учасників з основними нормами Закону України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», зокрема, для чого добровільно декларувати активи, хто може їх декларувати, впродовж якого періоду їх необхідно задекларувати. Також повідав які об’єкти потрібно декларувати, за якими ставками оподатковуються доходи, в які терміни необхідно сплачувати збір, а також які активи підпадають під пільги.

Посадовець наголосив, що для подання одноразової декларації не потрібно відвідувати податкову, оскільки подання такої декларації передбачене лише в електронному вигляді. Крім того зауважив, що одноразове декларування не є обов’язком для фізичної особи, однак у разі, якщо особа не скористається правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів, вона вважатиметься такою, що повідомила про відсутність у власності активів, з яких не сплачено податки і збори.

Податківець наголосив також на своєчасній сплаті податкових платежів та необхідності використання легальної найманої праці, а також дотримання законодавства про оплату праці.

Звертаючись до представників міської влади, посадовець запропонував посилити роз’яснювальну роботу серед жителів щодо необхідності своєчасної оплати податкових зобов’язань із податку на майно з фізичних осіб. Оскільки саме ці платежі відіграють суттєву роль в наповненні бюджетів.

По завершенню зустрічі було підкреслено, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування сприяє покращенню податкової культури населення та детінізації доходів громадян.