Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#У_тренді: на Хмельниччині зростає число користувачів програмних РРО

опубліковано 14 вересня 2021 о 08:00

На сьогодні у бізнесовій діяльності програмні реєстратори розрахункових операцій використовують 1030 платників податків Хмельниччини, - повідомили у управлінні електронних сервісів Головного управління ДПС в області.

Найбільша питома вага користувачів ППР, а це 80 відсотків, – приватні підприємці, решта - юридичні особи. Показово, що загальне число користувачів програмних рішень динамічно зростає: щомісяця  кількість суб’єктів підприємництва, які надають перевагу ПРРО над класичними, поповнюється на 100 і більше одиниць.

Зважаючи на переваги роботи програмних реєстраторів розрахункових операцій, у податковій службі рекомендують бізнесу застосовувати технологічний спосіб ведення обліку, зокрема і реєстрації готівкових розрахунків.

Так, програмний РРО має чимало переваг перед класичними, зокрема, вільний вибір для суб’єкта господарювання;  відсутність посередників (еквайєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).

Реєстрація та застосування ПРРО здійснюється відповідно до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547», згідно з яким реєстрація ПРРО та обмін документами між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу здійснюється виключно на підставі електронних документів з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів.

Встановлення програмних РРО не вимагає значних фінансових витрат, водночас ПРРО – сучасні, доступні та комфортні у користуванні, до того ж – позбавлені корупційних ризиків, – підсумував заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк, який провів ряд робочих зустрічей із бізнесом та представниками органів влади.

Окрім того, посадовець зазначив, що 21.07.2021 набрав чинності Закон України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та сприятиме залученню в економіку країни додаткових ресурсів.