Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: легалізація активів – можливість жити в цивілізованому суспільстві і заможній громаді, – Анатолій Саланський

опубліковано 14 вересня 2021 о 15:26

З метою здійснення заходів щодо детінізації доходів та трудових відносин, сприяння дотриманню державних гарантій у сфері праці та легалізації активів фізичних осіб у приміщенні Волочиської МТГ відбулась робоча зустріч за участі начальника Волочиської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолія Саланського, міського голови Костянтина Черніченка, заступника директора по виробництву ПП «Транс-Авто-Д» Андрія Бабкіна, начальника відділу праці, зайнятості та внутрішнього аудиту Волочиської МТГ Світлани Гедзюк.

У своїх виступах Анатолій Саланський та Світлана Гедзюк вкотре звернули увагу на дотриманні підприємствами законодавства про працю, легалізації робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень.

«Питання легалізації заробітної плати та зайнятості населення знаходяться на постійному контролі податкової служби Хмельниччини, яка, спільно з органами місцевого самоврядування вживають заходи, направлені на залучення резервів надходження податків та зборів із заробітних плат до бюджетів всіх рівнів та дотримання гарантованих державою соціальних гарантій найманих працівників», - підкреслює Анатолій Саланський.

Під час зустрічі розглянули також основні положення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539), який набув чинності 21.07.2021, крім деяких його положень, які наберуть чинності з 01.01.2022.

Анатолій Саланський наголосив, що подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Одноразова декларація) є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Звернув увагу, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. При цьому, Одноразова декларація подається виключно декларантом в електронній формі.