Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: про одноразове добровільне декларування вели мову на сесії Деражнянської ОТГ

опубліковано 28 серпня 2021 о 15:43

Нещодавно в.о. начальника Деражнянської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Юрій Мазур взяв участь у сесії Деражнянської ОТГ з метою залучення фізичних осіб до кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян.

У ході зустрічі посадовець зазначив, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб відбуватиметься з 1 вересня 2021 р. до 1 вересня 2022р. та є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Також було доведено інформацію за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи під час одноразового декларування, які активи можуть бути задекларовані, хто зобов’язаний задекларувати свої активи та інші питання, які були цікаві присутнім.

Крім того, Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами  встановлено, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається декларантом виключно в електронній формі.

Запрошуємо всіх, хто бажає скористатись правом на одноразове добровільне декларування, звертатись до ДПІ для отримання роз’яснень і консультацій.

Детальніше з інформаційними матеріалами щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів, громадяни можуть ознайомитися в банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/.