Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Важлива_тема: з 1 вересня в Україні стартує податкова амністія для фізичних осіб

опубліковано 19 серпня 2021 о 11:43

«Громадяни отримали реальну можливість легалізувати доходи і чесно сплачувати податки. Лише на основі такого суспільного договору між державою та громадянами можлива ефективна і чесна податкова амністія, а у підсумку – системний економічний розвиток громад і країни, яка невдовзі відзначатиме 30-літній ювілей своєї Незалежності», - це один із ключових меседжів з актуального інтерв’ю начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Віталія Лазарєва громадсько-політичній газеті захисту подолян «Подільські вісті».

Примітно, що матеріал під заголовком «Податкова амністія – реальна можливість легалізувати доходи» вийшов у світ напередодні Дня Незалежності України у святковому номері газети, приуроченому цій знаковій події.

Власне, надане державою право громадянину з 1 вересня цього року за власним бажанням задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані, -  це також  один із здобутків Незалежності нашої країни.

Чи не тому податкова амністія сьогодні є топ-темою у засобах масової інформації. Власне, й сьогоднішнє інтерв’ю з’явилося за результатами брифінгу у ГУ ДПС в області. Наразі від ефективності проведення інформаційної кампанії з одноразового добровільного декларування залежить добробут тих, хто вирішить легалізувати свої доходи. Також суттєвим є й питання збільшення надходжень до бюджету за рахунок сплати такими громадянами одноразового збору за результатами добровільного декларування.