Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Податкові_жнива: завдяки співбесідам уже 16 економічно активних сільгосппідприємств Хмельниччини погасили борг перед бюджетом

опубліковано 12 серпня 2021 о 14:15

У форматі «круглого столу» заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук та начальник управління по роботі з податковим боргом Оксана Дмитрієва у період жнивної кампанії проводять робочі зустрічі з керівниками підприємств – виробників сільськогосподарської продукції, які здійснюють господарську діяльність і мають податковий борг.

На сьогодні за результатами таких співбесід 16 сільгоспвиробників погасили податковий борг перед бюджетом на загальну суму 1,2 мільйона гривень.

«Під час діалогу важливо переконати співбесідника, що у період жнив з’являються реальні можливості для того, щоб погасити податковий борг. І як свідчить статистика, кількість сільгсоппідприємств, які погасили боргові зобов’язання перед бюджетом зростає. А це - додаткові надходження, які йдуть на виконання важливих соціальних програм громад та зобов’язань перед громадянами. З іншого боку важливо не допустити нарощення податкового боргу в майбутньому», - розповів Валерій Коновальчук.

Під час зустрічей обговорювались питання прозорої та повної сплати податків за результатами використання земельних ділянок та декларування найманої праці.

Представників аграного бізнесу зацікавили новітні електронні послуги від податкової служби, зокрема переваги користування Електронним кабінетом платника.

Окремим пунктом обговорення є позитивні аспекти проведення  одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб – податкової амністії.

«Закон дає реальну можливість громадянам, котрі набули активи і не сплатили з них податки, легалізувати у правовому полі отримані доходи, отримавши при цьому позитивну податкову історію. Тим паче, що це право, яким можна скористатися уже з 1 вересня 2021 року, подавши через Електронний кабінет одноразову (спеціальну) добровільну декларацію», - зазначив заступник начальника ГУ ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.