Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Китайгороді на Кам’янеччині податківці провели активну роз’яснювальну роботу

опубліковано 12 серпня 2021 о 14:14

З активом Китайгородської територіальної громади провели робочу зустріч начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Кам'янець-Подільської ДПІ Олександр Коваль та начальник відділу податків та зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Наталія Марущак. Розмова стосувалася шляхів пошуку резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, а також популяризації законодавчих новацій.

Учасники зустрічі детально обговорили питання наповнення місцевого бюджету, зокрема за рахунок сплати місцевих податків і зборів (земельного податку/орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, акцизного податку),  погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати.

Одним з найбільш актуальних питань, яке розглядалось у ході діалогу, було питання сплати майнових податків. Зокрема, Наталія Марущак проінформувала про проведену роботу щодо нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельному податку. Також наголосила на необхідності використання земельних ділянок за цільовим призначенням, інвентаризації договорів оренди земельних ділянок.

Йшла мова і про необхідність впливу керівників територіальної громади на легалізацію діяльності громадян та суб’єктів господарювання, які ухиляються від сплати податків.