Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Резонанс: у Хмельницькому податківцями з незаконного обігу вилучено рідину для електронних сигарет

опубліковано 05 серпня 2021 о 11:26

Працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Хмельницькій області за результатами проведення заходів з незаконного обігу вилучено рідину для створення пари в електронних сигаретах.

Податківці зазначають, що здійснювали протиправну діяльність посадові особи двох суб’єктів господарювання на території міста Хмельницького, які всупереч вимогам чинного законодавства, перебуваючи на єдиному податку, без отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами та без застосування реєстраторів розрахункових операцій реалізовували рідини, що використовуються в електронних сигаретах, які не мали марок акцизного податку, що свідчить про відсутність сплати податку.

Стосовно несумлінних підприємців ініційовано питання про анулювання реєстрації платника єдиного податку, а також складено 4 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за ст. 164 та ст. 156 КУпАП. Підакцизну продукцію з незаконного обігу вилучено працівниками Національної поліції.

За результатами виявлених порушень, суб’єктам господарювання загрожує штрафні санкції з конфіскацією предметів торгівлі.

Враховуючи вищевикладене, звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі такими рідинами, які відносяться до підакцизних товарів, значно дешевше, ніж сплатити штраф за діяльність без неї, - підкреслюють у податковій службі Хмельниччини.