Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Теофіполі відбулась #робоча_зустріч з питань одноразового добровільного декларування

опубліковано 04 серпня 2021 о 13:14

За участі фахівців Теопіпольської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області, представників ОТГ та підприємців відбулась робоча зустріч щодо одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Також присутні обговорили особливості застосування РРО/ПРРО, новації податкового законодавства.

Зокрема йшлося про те, що з 1 вересня 2021 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування.

Так, декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Це –  фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків.     

Декларація подається до центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, безпосередньо платниками в електронній формі засобами Електронного кабінету.

Під час діалогу наголошувалося, що декларація підлягає лише камеральній перевірці, тобто на предмет наявності арифметичних та логічних помилок.  Проведення перевірок податківцями щодо джерела походження активів, набутих декларантом, заборонено. Також задекларована інформація не може бути використана при проведенні планових перевірок або як докази у кримінальних  провадженнях тощо.

Податківці поінформували про правила подання уточнюючої та нової звітної декларації, надали вичерпні відповіді на запитання.