Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: належно сплачені податки – стабільний розвиток та процвітання громад – переконані красилівські податківці

опубліковано 28 липня 2021 о 14:02

У Красилівській ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області відбулася робоча зустріч із представниками Заслучнівською ОТГ, щодо обговорення резерви наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків та зборів, акцентували увагу на проблемах та перспективах зміцнення податкової бази місцевих бюджетів в умовах реалізації реформи місцевого самоврядування, зокрема легалізації праці на території громади.

«Сьогодні громади мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів і зобов’язані спрямовувати діяльність задля нарощення обсягів фінансових надходжень. Оскільки це кошти, які сприяють розвитку інфраструктури ОТГ», – зазначив Олексій Шишин.

Посадовець констатував, що успішний розвиток територіальних громад та їх фінансове забезпечення залежать не лише від прийнятих ставок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати за землю, туристичного збору, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів оподаткування.

На думку Олексія Шишина, представники влади на місцях в праві здійснювати контроль і не допускати провадження громадянами господарської діяльності без державної реєстрації, використання фактів не задекларованої праці, відсутності у підприємців відповідних дозвільних документів тощо.

«Такого роду спільні заходи та спілкування між фахівцями податкової служби та об’єднаними територіальними громадами дуже важливі як механізм наповнення бюджетів, прозорості ведення підприємницької діяльності та конструктивної співпраці загалом. Очевидно, що тільки разом ми можемо ефективно шукати і знаходити бюджетні резерви, легалізувати трудову зайнятість і в цілому робити добрі справи для громади і країни», - констатував керівник ДПІ Олексій Шишин.