Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Славуті співпраця з громадами розширює можливості наповнення бюджету

опубліковано 28 липня 2021 о 14:00

Відбулась робоча зустріч начальника Славутської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Володимира Яремчика з головою  Крупецької територіальної громади Валерієм Михалюком щодо питань погашення податкової заборгованості земельного податку та налагодження взаємодії між ОТГ та податковою інспекцією.

«Голова громади Валерій Михалюк відповідально ставиться до питання наповнення місцевого бюджету. Тому й не дивно, що він разом із старостами сіл громади та спеціалістами ОТГ з радістю відгукнувся на пропозицію податківців Славутської ДПІ спільними зусиллями навести лад в сплаті майнових податків та ПДФО, - кажуть податківці.

Володимир Яремчик довів до присутніх нагальну необхідність проведення інвентаризації об’єктів нерухомості та земельних ділянок та надання такої інформації до Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

Обговорено питання розширення бази оподаткування зі сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку через виведення з тіні  неоформленої найманої праці та оформлення підприємницької діяльності власниками значних за розмірами земельних ділянок, які здійснюють їх обробіток з метою отримання прибутку, та надають послуги сільськогосподарською  технікою для інших селян. Адже легально виплачена заробітня плата – це не лише додаткові надходження до місцевих скарбниць, а й гарантія своєчасних і повних виплат для самих громадян.

Старостами сіл порушувалось питання щодо необхідності законодавчого врегулювання сплати майнових податків громадянами, які не оформили спадщину. З року в рік в селах збільшується площа землі, яка не оподатковується через відсутність власника, хоча переважна частина такої землі використовується родичами без юридичного оформлення спадщини.

У ході зустрічі наголошено на важливості спільних заходів між органами податкової служби та об’єднаними територіальними громадами задля наповнення бюджетів, прозорості ведення підприємницької діяльності та конструктивної співпраці загалом.

Учасники робочї зустрічі домовилися про подальшу спільну співпрацю.