Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Теофіполі фермерам та одноосібникам розповіли про податкові новації

опубліковано 20 липня 2021 о 10:33

У Теофіпольській територіальній громаді відбулась зустріч із керівниками фермерських господарств та громадянами, які індивідуально обробляють земельні частки (паї) за участі начальника Теофіпольської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентини Грицаюк.

Також посадовець проінформувала учасників зустрічі про норми Податкового кодексу, згідно з якими окремі категорії громадян зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору.

Звернуто увагу на перелік доходів, які підлягають декларуванню, про терміни подачі декларацій, про способи подачі декларацій. Активно обговорювалось питання оподаткування доходів громадян, які мають у власності (оренді) земельні ділянки площею понад 2 гектари.

Також відбулась жвава дискусія з питання виплати фермерськими господарствами орендної плати власникам паїв, у ході якої керівникам фермерських господарств акцентовано на недопущенні випадків виплати орендної плати у «конвертах», оскільки це є грубим порушенням податкового законодавства і призводить до бюджетного та соціального дисбалансу.

 «У ході робочої зустрічі розглянуто чимало важливих питань, які потребують невідкладного вирішення та втручання членів громади. І показово, що у цьому ряду питання сплати податків займають чільне місце, отримують підтримку та розуміння з боку активу громади. Тут є над чим працювати, розвивати ініціативу і мати спільний результат для людей, громади і країни», - розповіла Валентина Грицаюк.