Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: декларування праці забезпечує комфортну роботу і відповідні соціальні гарантії

опубліковано 20 липня 2021 о 09:59

У рамках проведення кампанії з детінізації трудових відносин заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк та начальник Хмельницької ДПІ Анатолій Щепанський провели виїзну зустріч з представниками малого бізнесу, які здійснюють свою підприємницьку діяльність у сферах легкої та переробної промисловості і відповідно мають найбільші ризики використання не задекларованої праці.

«Попри роз’яснення в засобах масової інформації та у ході прямого спілкування у місцях масового ведення підприємницької діяльності, оформлення найманих працівників належним чином на сьогодні є серйозною проблемою у першу чергу через нелегальну роботу та зарплату в «конвертах», які негативно позначаються на соціальному захисті працюючих і наносять збитки бюджеті», - наголосив у ході розмови заступник начальника ГУ ДПС в області Вячеслав Семенюк.

У ході неформального спілкування податківці звернулись до роботодавців не нехтувати нормами законодавства та не зволікати з офіційним оформленням вже працевлаштованих працівників, адже  за порушення норм чинного законодавства передбачена відповідальність юридичних та фізичних осіб – підприємців у вигляді фінансових санкцій.

Також наголошено на тому, що неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії у подальшому. Погодившись отримувати зарплатню «в конвертах», громадяни не тільки сприяють розвитку «тіньових» схем оплати праці, а й позбавляють себе соціальної захищеності, бо пенсії та інші соціальні виплати отримують тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

«Вирішити проблему можна лише спільними зусиллями, звернувшись до Центру обслуговування платників Хмельницької ДПІ за адресою вул. Героїв Небесної Сотні, 12 у місті Хмельницькому та повідомивши про проблеми, пов’язані з застосуванням трудового законодавства. Будемо раді Вам допомогти», - акцентував увагу учасників робочої зустрічі керівник Хмельницької ДПІ Анатолій Щепанський.