Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Славуті відбулася зустріч податківців із землевпорядниками

опубліковано 19 липня 2021 о 16:56

Під керівництвом начальника Славутської державної податкової інспекції Володимира Яремчука проведено ряд робочих зустрічей із головними спеціалістами землевпорядниками Берездівської територіальної громади Тетяни Чумак та Ганнопільської територіальної громади Олександра Томчаківського з обговорення проблемних питань інвентаризації та оподаткування земельних угідь.

Також одним із питань, які обговорювалися у ході таких зустрічей стало питання декларування доходів громадян та, відповідно, їх оподаткування, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 гектара та власними силами обробляють ці ділянки, але не декларують такі доходи.

Було піднято й питання необхідності проведення інвентаризації сільськогосподарських угідь (ріллі), земель водного фонду та багаторічних насаджень.

«Ми обговорили і таке важливе питання як необхідність офіційного оформлення найманих працівників, та відповідно, сплати ними податку на доходи фізичних осіб. Оскільки лише офіційне працевлаштування дає такі соціальні гарантії громадянам як право на отримання соціальних пільг та виплат, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому», - зауважив керівник податкової інспекції.

Як зазначив Володимир Яремчик, підняті у ході спілкування проблеми є вкрай важливими, особливо сьогодні, під час збирання врожаю. Від того, наскільки сумлінно та відповідально роботодавці поставляться до виконання своїх податкових зобов’язань залежатиме не тільки наповнення бюджету громади, а й забезпечення соціальних гарантій найманих працівників.

Крім того, платники податків ознайомилися з перевагами використання  електронних сервісів ДПС та функціональними можливостями найпопулярнішого з них – Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).

Наприкінці зустрічі податківець наголосив, що сплата податків і зборів у порядку і розмірах, встановлених законом – це конституційний обов’язок громадян та запорука економічного розвитку громади.