Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#За результатами робочих зустрічей у липні цього року підприємство-боржник сплатило до місцевого бюджету майже 30 мільйонів гривень

опубліковано 16 липня 2021 о 08:49

Про врегулювання податкового боргу під час робочих зустрічей з керівниками економічно активних підприємств вели мову заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук та начальника управління по роботі з податковим боргом Оксана Дмитрієва.  

У ході актуального діалогу обговорено практичні шляхи та механізми недопущення появи боргових зобов’язань перед бюджетом, а також погашення податкового боргу, податкової застави, продажу майна, що перебуває в податковій заставі, розстрочення грошових зобов’язань платників податків. 

Примітно, що за результатами вжитих заходів з погашення податкового боргу у липні поточного року Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області стягнуто по виконавчих листах суму заборгованості по земельному податку до місцевого бюджету по КЕВ м. Хмельницький в розмірі 28,3 мільйона гривень.

«Ми постійно працюємо над формуванням у платників високого рівня громадської свідомості щодо підвищення рівня добровільної сплати платежів до бюджету, що передбачає сплату податків, а не створення податкового боргу. У підсумку налагодження рівноправного партнерства і конструктивної комунікації між платниками податків та податковою службою сприяє економічному розвитку та створенню належних умови для ведення бізнесу», - резюмував результати зустрічей Валерій Коновальчук.