Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Шепетівці відбувся предметний діалог з представниками ОТГ та бізнесу

опубліковано 12 липня 2021 о 10:20

З метою забезпечення надходження коштів до місцевих бюджетів начальником Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентиною Ординською проводиться роз’яснювальна робота та взаємодія з головами об’єднаних територіальних громад району.

Під час робочих зустрічей посадовець акцентувала увагу на використання територіальними громадами виваженого підходу до надання пільг та прийняття адекватних ставок місцевих податків, особливо на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю. А також, інформувала, що налагоджено співпрацю податкової із старостами сіл, головами квартальних комітетів м. Шепетівка щодо врученням податкових повідомлень-рішень  платникам з податку на майно, у яких податкова адреса за даними Державного реєстру фізичних осіб не відповідає фактичному місцю проживання.

У ході діалогу обговорювались питання проведення об’єднаними територіальними громадами інвентаризації об’єктів нерухомості та формування відповідного реєстру, а також надання його до ГУ ДПС для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Зауважено щодо необхідності надання ОТГ уточненої інформації щодо власників земельних ділянок, їх адрес з метою встановлення власників земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Валентина Ординська нагадала про необхідність  надання інформації ГУ ДПС по громадянах, у власності або користуванні таких громадян є значні площі земельних ділянок та спецтехніка для їх обробітку (трактори, комбайни, дорожньо-будівельні і меліоративних машини) для подальшого залучення їх до декларування доходів,  що є одним з вагомих факторів збільшення надходжень до місцевого бюджету. 

Також посадовець запропонувала здійснювати спільний контроль за виконанням платниками податків вимог чинного законодавства по сплаті ПДФО за місцем провадження господарської діяльності, зокрема, щодо власників АЗС, координувати спільні дії з ГУ ДПС при погоджені питання стосовно розміщення на їх територіях відокремлених підрозділів юридичних осіб (виділення земельних ділянок, надання дозволів на розміщення об'єктів торгівлі, укладання договорів оренди, тощо) з метою взяття таких юридичних осіб на облік, як платників податку на доходи фізичних осіб.