Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: спільні дії громад та податківців по наповненню місцевих бюджетів визначено на Славутчині

опубліковано 22 червня 2021 о 11:30

Наповнення місцевих бюджетів – спільне завдання органів влади та контролюючих органів на місцях. Тому начальником Славутської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Володимиром Яремчуком протягом тижня проводилися зустрічі з представниками об’єднаних територіальних громад регіону.

Зокрема, такі комунікаційні заходи відбулися з головами та спеціалістами Крупецької, Улашанівської та Ганнопільської громад.

Під час зустрічей начальником ДПІ для представників ОТГ надано інформацію про кількість платників в розрізі сіл, які отримали ліцензії на  торгівлю алкогольними напоями  та тютюновими виробами, про платників, які протягом першого кварталу 2021 року звітували про відсутність діяльності.

Для збільшення надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів, недопущення випадків безліцензійної торгівлі та торгівлі фальсифікованою продукцією, запропоновано головам ОТГ надавати інформацію про порушення законодавства до Славутської ДПІ чи ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Однак основним  завданням під час зустрічей визнано питання повноти нарахування та сплати  земельного податку. Першим кроком до збільшення надходжень по платі за землю є інвентаризація землі кожною громадою та надання таких даних до контролюючих органів.

«Сплата земельного податку кожним власником чи землекористувачем  не лише поповнить бюджети місцевих громад, а й забезпечить дотримання принципу соціальної справедливості. Якісне проведення інвентаризації дозволить виявити тих, хто здійснює діяльність без державної реєстрації та злісних неплатників податку, встановити випадки нецільового використання землі та значно поповнити місцеві скарбнички» - підсумував начальник Славутської ДПІ Володимир Яремчук.