Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально про врегулювання податкового боргу: питання обговорено впродовж низки робочих зустрічей

опубліковано 22 червня 2021 о 11:27

Про упередження виникнення та погашення податкового боргу йшла мова у ході робочих зустрічей за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерія Коновальчука, начальника управління по роботі з податковим боргом Оксани Дмитрієвої та керівників низки економічно активних підприємств-боржників.

У ході актуального діалогу обговорено практичні шляхи та механізми недопущення появи боргових зобов’язань перед бюджетом, а також погашення податкового боргу, податкової застави, продажу майна, що перебуває в податковій заставі, розстрочення грошових зобов’язань платників податків. 

Примітно, що впродовж зустрічей мова йшла про сприяння формуванню у платників високого рівня громадської свідомості щодо підвищення рівня добровільної сплати платежів до бюджету, що передбачає сплату податків, а не створення податкового боргу.

Також налагодження рівноправного партнерства і конструктивної комунікації між платниками податків та податковою службою, метою якої є економічний розвиток, отримання та сумління платників податків, яким створюються належні умови для ведення бізнесу.