Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Волочиську актив громади та податківці спільно ведуть моніторинг сплати земельного податку

опубліковано 17 червня 2021 о 16:41

У Волочиській  міській територіальній громаді  відбулась робоча зустріч начальника ДПІ Анатолія Саланського  з посадовими особами МТГ, - міським головою Костянтином Черниченком, начальником фінансового відділу Наталею Ром та начальником земельного відділу Вітою Дацюк.

Головною темою для розмови стали питання щодо виконання доручення ГУ ДПС у Хмельницькій області від 03.06.2021 року №16/22-01-01-01-08д «Про проведення інвентаризації наявних об’єктів оподаткування, належної організації роботи щодо обліку землевласників та землекористувачів, які є платниками плати за землю, єдиного податку четвертої групи з юридичних та фізичних осіб та належного, залучення додаткових резервів до оподаткування».

У ході діалогу із посадовими особами  Волочиської МТГ  зосереджено увагу на взаємодії та обміні інформацією. Зокрема, з отримання інформації по територіальній громаді стосовно площ земельних ділянок громади в розрізі категорій земель, юридичних та фізичних осіб, моніторингу переліку орендарів, з якими укладено договори оренди землі на території громади за формою затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 17.09.2015 року №783, а також переліку суб’єктів господарювання, які використовують земельні ділянки на території громади без укладених договорів оренди та/або по договорах оренди термін дії яких закінчився.

Зроблено акцент і на відпрацюванні суб’єктів господарювання на розпорядників земель державної та комунальної власності, які декларують податкові зобов’язання по платі за землю без правовстановлюючих документів для усунення порушень земельного законодавства.

Також відбулась жвава дискусія з питання реєстрації найманих осіб, оплати праці у розмірі  не менше мінімальної заробітної плати.