Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємство, юридична особа, здійснює надання послуг з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів. Розрахунки зі споживачами здійснюються як в готівковій, так і в безготівковій формі. Чи необхідно застосовувати РРО?

опубліковано 10 червня 2021 о 11:15

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що відповідно до п. 1 ст. 9 закону №265/95 передбачено, що реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються, зокрема, при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення) підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних уповноваженою особою відповідного суб’єкта господарювання.

Норма щодо незастосування РРО юридичними особами не стосується надання послуг. Тому при проведенні готівкових розрахунків у місці надання послуг слід застосовувати РРО.

 Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу