Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Ярмолинцях відбулися громадські слухання з обговорення ставок місцевих податків на 2022 рік

опубліковано 10 червня 2021 о 09:45

У Ярмолинецькій громаді пройшли громадські слухання з питань затвердження рішень органів місцевого самоврядування по ставках місцевих податків та зборів на 2022 рік.

Обговорення відбулися за участю представників депутатів Ярмолинецької селищної ради, представників бізнесу та інституцій громадянського суспільства. Спікерами заходу виступили очільник громади Андрій Шутяк та керівник податкової інспекції Світлана Павлюковська.

«Прозоре та ефективне встановлення ставок місцевих податків та зборів на 2022 рік, здійснення необхідного контролю за своєчасністю та повнотою проведення платежів можливе лише у форматі публічної колективної розмови, які ми провели у громаді. Саме зацікавлене та професійне обговорення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; земельного податку та орендної плати за землю; єдиного податку на території Бахмацької  територіальної громади, які вступлять в дію з 1 січня 2022 року, може забезпечити необхідний результат», - акцентувала результати обговорення Світлана Павлюковська.  

Податківець також звернула увагу на те, що одним із важливих аспектів, на який слід звернути увагу, є чітке дотримання законодавчих процедур під час встановлення місцевих податків і зборів. Безумовно, головним документом у цій сфері є Податковий кодекс України, яким регулюються всі відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів. Постійним та стабільним джерелом доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори.